ÜRÜNÜN KULLANILACAĞI BİTKİLER
BİTKİ ADI | UYGULAMA AMACI | UYGULAMA DOZU VE DÖNEMİ |
Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre (Gün) |
DOMATES | Olgun yeşil domateslerin kızarmasını hızlandırarak erken, yoğun ve yeknesak hasat sağlamak, | 200-300 ml/da
Meyvelerin % 10-20 si pembe + kırmızı, çoğunluğu olgun yeşil dönemde iken uygulama yapılmalıdır. |
14 |
PAMUK | Koza açımını teşvik etmek ve yeknesak hasat sağlamak | 300 ml/da
İkinci ürün ve geç ekim pamuklarda kozaların % 25-30’u açtığında koza açtırıcı olarak kullanılır. |
14 |
Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan ürün önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken karışım depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan karışımı aynı gün içinde kullanınız.
Domates: Sera veya açıkta yetiştirilen hibrit çeşitlerde sadece yeşil olgunluk aşamasına gelmiş domates salkımlarına püskürtme biçiminde uygulama yapıldığında turfanda ürün elde edilir. Bu uygulamada çiçek ve diğer genç salkımların ilaçlanmamasına dikkat edilmelidir.
Pamuk: İkinci ürün ve geç ekim pamuklarda kozaların % 25-30’u açtığında koza açtırıcı olarak kullanılır.
Ürün uygulandıktan sonra normal tarım tekniklerinin uygulanmasına devam edilmeli ve en uygun hasat zamanını belirlemek için tarla yakından gözlenmelidir.
Diğer ürünlerle karıştırılarak kullanılması tavsiye edilmez.