Bağ mildiyösü

1. Uygulama: Sürgün boyu 25-30 cm uzunlukta olunca uygulanmalıdır.

2. ve diğer uygulamalar: İlk uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır. Bölgenin günlük sıcaklık ve yağış ortalamaları, nispi nem, çiğ gibi meteorolojik faktörler dikkate alınarak, hastalık enfeksiyonu için uygun koşullar oluştuğunda uygulamalar yapılmalı, koşullar ortadan kalktığında uygulamalara son verilmelidir.

Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen (Çil) (Kayısı)

1. Uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra,
2. Uygulama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde),
3. Uygulama: Meyvelerde çanak yaprak ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken yapılmalıdır.

Turunçgilde kahverengi leke:

Uygulamalara, sürgün gelişimi ve iklim özellikleri dikkate alınarak sürgünler gelişmeye başladığında yaklaşık 5-10 cm uzunlukta olduğunda ve ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanır.

Özellikle sürgün gelişmesi döneminde büyüyen sürgün ve yaprakların yeni oluşan kısımlarının ve genç meyvenin hastalıktan korunması amacıyla 15-20 gün aralıklarla uygulamalara devam edilir. Uygulamalara sürgün gelişmesinin durduğu, yağışların azaldığı ve sıcaklıkların arttığı ve meyvenin yaklaşık 4 cm çapa ulaştığı zaman son verilir.

Domates mildiyösü

Çevrede domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin alt yüzünde beyaz kül gibi konidi örtüsünün görülmesi ile uygulamaya başlanır.

Elma karaleke

1. Uygulama: Çiçek gözleri kabardığında (Dal sıracası bulunan yerlerde ise 3-5 gün önce yapılır)

2. Uygulama: Pembe çiçek tomurcuğu döneminde (Çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde)

3. Uygulama: Çiçek taç yaprakları % 70 - 80 dökülünce,

4. ve diğer uygulamalar: Ekolojik koşulların hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda, bitki koruma ürününün etki süreleri dikkate alınarak uygulanmalıdır.

Şeftali yaprak kıvırcıklığı:

Tomurcuklar kabarmaya başladığı dönemde bir uygulama yapılır.

Zeytinlerde halkalı leke

Ege Bölgesinde:

1. Uygulama: İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce,

2. Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce,

Marmara Bölgesinde:

1. Uygulama: Sonbahar sürgünleri görülmeden hemen önce,

2. Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce,

Akdeniz Bölgesinde:

1. Uygulama: Hasattan sonra,

2. Uygulama: İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce,

3. Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce, yapılmalıdır.

                                                                                 TAVSİYE EDİLDİĞİ BİTKİLER, KULLANIM DOZU VE DÖNEMİ

Bitki Adı                 Zararlı Organizma Adı          Uygulama Dozu Son Uygulama İle Hasat Arasındaki Süre
Bağ* Mildiyö (Plasmopara viticola ) 100 ml/100 L su 7 gün
Kayısı Sert çekirdekli meyvelerde  500 ml/100 L su Dormant dönem 7 gün
  yaprak delen 250 ml/100 L su Normal dönem  
  (Wilsonomyces carpophylus)    
Turunçgiller Kahverengi leke 150 ml/100 L su 7 gün
  (Alternaria alternata f.sp. citri)    
Domates (sera) Mildiyö 150 ml/100 L su 3 gün
  (Phytophthora infestans )    
Elma Karaleke 250 ml/100 L su 14 gün
  (Venturia inaequalis )    
Şeftali Yaprak kıvırcıklığı 300 ml/100 L su 7 gün
  (Taphrina deformans )    
Zeytin Halkalı leke 250 ml/100 L su 7 gün
  (Spilocaea oleaginea )    

Carbaryl terkipli ilaçlar hariç diğer birçok tarım ilacı ile karıştırılabilir.