Diğer bitki besleme veya koruma ürünleri ile karıştırılmadan önce, mutlaka bir ön deneme yapılmalıdır.
TAVSİYE EDİLDİĞİ BİTKİLER, KULLANIM DOZU VE DÖNEMİ
BİTKİ | DOZ | KULLANIM DÖNEMİ VE SIKLIĞI | |
Topraktan Uygulama | Yapraktan Uygulama | ||
Sebze | 500 – 600 cc / da | 200 – 250 cc / 100 L Su | 3 – 4 yaprak oluşumundan sonra hasada kadar 20 gün ara ile |
(Domates, Biber, Salatalı, Patlıcan, Havuç) | |||
Tarla Bitkileri | 1000 – 1500 cc / da | 200 – 250 cc / 100 L Su | 3 – 5 yaprak oluşumundan sonra hasada kadar 20 gün ara ile |
(Pamuk, Mısır, Soya, Yerfıstığı, Çeltik, Ayçiçeği, Tütün, Buğday, Nohut, Mercimek) | |||
Meyve Ağaçları | 1000 – 1500 cc / da | 200 – 250 cc / 100 L Su | Bitki gelişim dönemi boyunca 3 – 4 uygulama |
(Zeytin, Antep Fıstığı, Ceviz, Fındık, Badem, Bağ, Nar, Elma, Armut, Kiraz, Vişne, Şeftali vb.) | |||
Turunçgiller, Muz | 1000 – 2000 cc / da | 200 – 250 cc / 100 L Su | Yetişme dönemi süresince 15 gün arayla |
Yeşil Alanlar, Kesme Çiçekçilik | 750 – 1000 cc / da | 200 – 250 cc / 100 L Su | Yetişme dönemi 15 – 20 gün arayla |
Karpuz, Kavun, Çilek | 1000 – 1500 cc / da | 200 – 250 cc / 100 L Su | İlk gübre ile birlikte 10 gün arayla |