Domates mildiyösü
Çevrede domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin alt yüzünde beyaz kül gibi konidi örtüsünün görülmesi ile uygulamaya başlanır.
Domates erken yaprak yanıklığı
Gerek fidelikte gerekse tarlada uygulamaya
ilk
lekeler görülür görülmez başlanmalıdır. İklim koşulları hastalık gelişimi için
uygun olduğunda hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10 gün aralıklarla
uygulamaya devam edilir.
Bağ mildiyösü
1. Uygulama: Sürgün boyu 25-30 cm uzunlukta olunca
uygulanmalıdır.
2. ve diğer uygulamalar: İlk uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır.
Bölgenin günlük sıcaklık ve yağış ortalamaları, nispi nem, çiğ gibi
meteorolojik faktörler dikkate alınarak, hastalık enfeksiyonu için uygun
koşullar oluştuğunda uygulamalar yapılmalı, koşullar ortadan kalktığında
uygulamalara son verilmelidir.
Elma karaleke
1. Uygulama: Çiçek gözleri kabardığında (Dal sıracası bulunan
yerlerde ise
3-5 gün önce yapılır)
2. Uygulama: Pembe çiçek tomurcuğu döneminde (Çiçekler ayrı ayrı
görüldüğünde)
3. Uygulama: Çiçek taç yaprakları % 70 - 80 dökülünce,
4. ve diğer uygulamalar: Ekolojik koşulların hastalığın ilerlemesi
için
uygun olduğu durumlarda, bitki koruma ürününün etki süreleri dikkate alınarak
uygulanmalıdır.
ZEYTİN
Ege
Bölgesinde:
1. Uygulama: İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce,
2. Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler
açmadan önce,
Marmara
Bölgesinde:
1. Uygulama: Sonbahar sürgünleri görülmeden hemen önce,
2. Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler
açmadan önce,
Akdeniz
Bölgesinde:
1. Uygulama: Hasattan sonra,
2. Uygulama: İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce,
3. Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler
açmadan önce,
yapılmalıdır.
Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen (Çil) (Kayısı)
Opti'nin
diğer bitki koruma ürünleriyle karışabilirliği konusunda bilgi için ruhsat
sahibi ya da satıcı firmaya danışınız.
TAVSİYE EDİLDİĞİ BİTKİLER, KULLANIM DOZU VE DÖNEMİ
Bitki | Zararlı Organizma Adı | Uygulama Dozu | Son uygulama ile hasat arasındaki süre |
Domates | Mildiyö (Phytophthora infestans) | 150 g/100 L su | 3 gün |
Erken yaprak yanıklğı (Alternaria solani) | 150 g/100 L su | 3 gün | |
Bağ* | Mildiyö (Plasmopara viticola) | 150 g/100 L su | 21 gün |
Elma | Karaleke (Venturia inaequalis) | 175 g/100 L su | 21 gün |
Zeytin | Halkalı leke (Spilocaea oleaginea) | 175 g/100 L su | 14 gün |
1. uygulama: 350 g/100 L su | |||
Kayısı | Sert çekirdekli meyvelerde | 2. uygulama: 175 g/100 L su | 14 gün |
3. uygulama: 175 g/100 L su |