Domates mildiyösü: Çevrede domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin alt
yüzünde beyaz kül gibi konidi örtüsünün görüşmesi ile uygulamaya başlanır. Turunçgillerde kahverengi leke: Uygulamalara sürgün gelişimi ve iklim özellikleri
dikkate alınarak sürgünler gelişmeye başladığında yaklaşık 5-10 cm uzunlukta
olduğunda ve ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanır. Özellikle sürgün
gelişmesi döneminde büyüyen sürgün ve yaprakların yeni oluşan kısımlarının ve
genç meyvenin hasatlıktan korunması amacıyla 15-20 gün aralıklarla uygulamalara
devam edilir. Uygulamalara sürgün gelişmesinin durduğu, yağışların azaldığı, ve
sıcaklıkların arttığı ve meyvenin yaklaşık 4 cm çapa ulaştığı zaman son
verilir. |
Chlorpyrifos, Malathion, Phosmet, Carbamat ve Dodine terkipli ilaçlar ile karıştırılması sakıncalıdır.
TAVSİYE EDİLDİĞİ BİTKİLER, KULLANIM DOZU VE DÖNEMİ
Bitki Adı | Zararlı Organizma Adı | Uygulama Dozu | Son uygulama ile hasat arasındaki süre |
Domates | Mildiyö | 350 g/100 l su | 14 gün |
(Phytophthora infestans) | |||
Mandalina | Kahverengi leke | 300 g/100 l su | 14 gün |
(Alternaria alternata f.sp. citri) | |||
Kayısı | Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen | 1.Uygulama 800 g/100 l su, | 10 gün |
(Wilsonomyces carpophylus) | 2. Uygulama 400 g/100 l su | ||
3. Uygulama 400 g/100 l su |
KULLLANILDIĞI BİTKİ VE ZARARLI ORGANİZMALAR:
Bitki Adı
Zararlı Organizma Adı
Uygulama Dozu
Son uygulama ile hasat arasındaki
süre
Domates
Mildiyö
(Phytophthora infestans)
350 g/100 l su
14 gün
Mandalina
Kahverengi leke
(Alternaria alternata f.sp. citri)
300 g/100 l su
14 gün
Kayısı
Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen
(Wilsonomyces carpophylus)
1.Uygulama 800 g/100 l su,
2. Uygulama 400 g/100 l su
3. Uygulama 400 g/100 l su
10 gün
KULLLANILDIĞI BİTKİ VE ZARARLI ORGANİZMALAR:
|