BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ
Bağ mildiyösü
1.
Uygulama: Sürgün boyu 25-30 cm uzunlukta olunca uygulanmalıdır.
2.
ve diğer uygulamalar: İlk uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır. Bölgenin
günlük sıcaklık ve yağış ortalamaları, nispi nem, çiğ gibi meteorolojik
faktörler dikkate alınarak, hastalık enfeksiyonu için uygun koşullar
oluştuğunda uygulamalar yapılmalı, koşullar ortadan kalktığında uygulamalara
son verilmelidir.
Bağda ölükol
Kış
Uygulaması: Budamadan sonra, gözler uyanmadan hemen önce yapılmalıdır.
Yaz
Uygulaması:
1.uygulama
sürgünler 2-3 cm olduğunda,
2.uygulama
sürgünler 8-10 cm olduğunda,
3.uygulama
sürgünler 25-30 cm’yi bulduğu devrede yapılmalıdır.
Sert çekirdekli meyvelerde
yaprak delen (Çil) (Kayısı)
1.
Uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra,
2.
Uygulama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu
döneminde),
Kayısılarda
ilave olarak, meyvelerde çanak yaprak ve erkek organ tablası meyvenin ucuna
sıyrılırken 3. Uygulama yapılmalıdır.
Domates mildiyösü
Çevrede domates yapraklarında 3-5 mm çapında
kahverengi lekelerin alt yüzünde beyaz kül gibi konidi örtüsünün görülmesi ile
uygulamaya başlanır.
Elma karalekesi
1. Uygulama: Çiçek gözleri kabardığında (Dal sıracası bulunan yerlerde ise
3-5 gün önce yapılır)
2. Uygulama: Pembe çiçek tomurcuğu döneminde (Çiçekler ayrı ayrı
görüldüğünde)
3. Uygulama: Çiçek taç yaprakları % 70 - 80 dökülünce,
4. ve diğer uygulamalar: Ekolojik koşulların hastalığın ilerlemesi için
uygun olduğu durumlarda, bitki koruma ürününün etki süreleri dikkate alınarak
uygulanmalıdır.
Şeftali yaprak
Kıvırcıklığı:
Tomurcuklar kabarmaya başladığı dönemde bir uygulama yapılır.
Zeytinlerde halkalı leke
Ege Bölgesi’nde:
1. Uygulama: İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce,
2. Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan
önce,
Marmara Bölgesi’nde:
1. Uygulama: Sonbahar sürgünleri görülmeden hemen önce,
2. Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan
önce,
Akdeniz Bölgesi’nde:
1. Uygulama: Hasattan sonra,
2. Uygulama: İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce,
3. Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce, yapılmalıdır.
BORDEAUX
GENNOVA WG® diğer bitki koruma ürünleri karıştırılmadan (insektisit,
fungisit, bitki gelişim düzenleyiciler, yaprak gübreleri v.s.) tek başına
kullanılmalıdır.
KULLANILACAĞI BİTKİ VE ZARARLI ORGANİZMALAR
Bitki Adı | Zararlı Organizma Adı | Uygulama Dozu | Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre |
Bağ* | Mildiyö (Plasmopara viticola) | 500 g/100 L su | 14 gün |
Ölükol (Phomopsis viticola) | 500 g/100 L su (Yaz uygulaması) | ||
3500 g/100 L su (Kış uygulaması) | |||
Kayısı | Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen | 1250 g/100 L su (Dormant dönem) | 14 gün |
(Wilsonomyces carpophylus) | 625 g/100 L su (Normal dönem) | ||
Domates | Mildiyö (Phytophthora infestans) | 400 g/da | 14 gün |
Elma | Karaleke (Venturia inaequalis) | 1500 g/100 L su | 14 gün |
Şeftali | Yaprak kıvırcıklığı | 1500 g/100 L su | 14 gün |
(Taphrina deformans) | |||
Zeytin | Halkalı leke | 1500 g/100 L su | 14 gün |
(Spilocaea oleaginea) | 1. uygulama | ||
1000 g/100 L su | |||
2. uygulama |